VIETNAM
1 ½ l vývaru z kostí, 300 g hovězího zadního masa nebo svíčkové, 150 g širokých nudlí, 3 cibule, 1 pórek, 1 lžíce citronové šťávy, několik lístků máty peprné, 100 g zmrazených nebo konzervovaných krevet, špetka mletého zázvoru, špetka tlučeného badyánu, špetka soli, mletý pepř a špetka Glutasolu.
Na polévku používáme vývar z morkových kostí, které se však musí před použitím krátce povařit, propláchnout ve studené vodě a pak teprve pozvolna vařit asi 2 hodiny. Do přecezeného vývaru dáme hovězí maso nakrájené na tenké plátky, zázvor, badyán, sůl, mletý pepř, rychle zavaříme, pěnu sebereme, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Dochutíme Glutasolem. Mezitím uvaříme zvlášť ve slané vodě široké nudle a zvlášť spaříme krevety. Nudle i krevety dáme jako vložku do mističek a pak je zalijeme hotovým vývarem, do kterého jsme ještě přidali přesekané lístky máty peprné (sušenou mátu peprnou chvilku před podáváním namočíme) a zakápneme citronovou šťávou, případně omáčkou nuok-mam (str. 100).