INDONÉSIE
600 g roštěnce nebo hovězího zadního, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého zázvoru, 0,2 l kokosového mléka, 1 lžičky kurkumy, 1 lžička koriandru, ½ lžičky mletého koření chilli, které můžeme nahradit pálivou paprikou, 1 lžička tlučeného kmínu, ½ lžičky Glutasolu nebo Vegety, 3 lžíce oleje, 2 lžíce kokosové moučky, 1 lžička cukru, ½ lžičky nastrouhané citronové kůry, 0,1 l pomerančové šťávy, 0,1 l horké vody.
Nejdříve v mixéru umixujeme hustou pastu z cibule, česneku, 1 lžíce kokosové moučky, mletého chilli, koriandru, kurkumy, kmínu a cukru. Mezitím nakrájíme hovězí maso na kostičky a v rozpáleném oleji opečeme do hněda. Přidáme umixovanou hustou pastu, trochu vody, citronovou kůru, pomerančovou šťávu a zbývající kokosovou moučku. Pozvolna dusíme pod pokličkou. Ke konci dochutíme Glutasolem a podáváme v miskách.