HOVĚZÍ MASO DUŠENÉ

INDONÉSIE

 

600 g hovězího masa zadního, 1 šálek hovězího vývaru, 6 cibulí, 2 stroužky česneku, 1 pórek, 2 rajčata, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky mletého muškátového květu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 3 lžíce oleje, zelená petrželová nať.

 

Do kastrolu dáme olej a přidáme na drobno nakrájené 3 cibule a třený česnek. Lehce osmažíme a přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, sůl, pepř, muškátový květ, sojovou omáčku, cukr a zalijeme hovězím vývarem. Dusíme pod pokličkou do měkka. Pak již jen přidáme jemně nakrájený pórek a rajčata. Promícháme a přeložíme na teplou mísu. Zdobíme jemně nakrájenou do zlatova usmaženou cibulkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *