HOVĚZÍ MASO S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU

KOREA

 

600 g roštěnce, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 kousek čerstvého nebo ½ lžičky mletého zázvoru, 400 g růžičkové kapusty, 1 šálek hovězího vývaru, 1 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, sůl.

 

Očištěný roštěnec nakrájíme na kousky asi 3 x 3 cm, vložíme je do mísy, přidáme sojovou omáčku, víno, zázvor a dobře promícháme. Necháme asi 30 minut odležet. Mezitím připravíme růžičkovou kapustu a spaříme ji osolenou vařící vodou. Dáme rozehřát olej, připravené maso do něho vložíme, dobře opečeme ze všech stran a vyjmeme. Na pánev se zbylým olejem vložíme růžičkovou kapustu, podlijeme ji hovězím vývarem a asi 5 minut pod pokličkou dusíme. Pak přidáme opečené maso, promícháme a zahustíme máčeným škrobem. Hotový pokrm dáme na teplou mísu a okamžitě podáváme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *