HOVĚZÍ MASO V CELEROVÉ OMÁČCE

ÍRÁN

 

600 g hovězí kýty, 1 menší celer, 1 lžíce škrobu, 2 vejce, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 pórek, 5 větších očištěných žampionů, 1 hlávkový salát.

Záliv: 2 lžíce dezertního vína, ½ lžičky cukru, sůl, špetka Glutasolu, špetka bílého pepře, 1 lžička máčeného škrobu, ½ lžíce sojové omáčky a 3 lžíce hovězího vývaru.

 

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, vejce, máčený škrob a směs promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a maso rychle opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, pórek, plátky žampionů a na kostičky nakrájený celer. Zmírníme teplotu a zalijeme zálivem. Dusíme až je maso měkké. Hotový pokrm posypeme jemně nakrájeným hlávkovým salátem a podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *