HOVĚZÍ POLÉVKA S KARI

ČÍNA

 

1 ½ l studené vody, 200 g hovězí kýty, 2 lžíce dezertního vína, 2 stroužky česneku, 1 cibule, několik kuliček pepře, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce oleje, 3 lžičky koření kari, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka Glutasolu a pažitka.

 

Do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme sůl, třený česnek, cibuli, pepř, zázvor a hovězí maso. Uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a pozvolna vaříme. Můžeme též použít tlakový hrnec. Když je maso měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na kostičky, které vložíme do misek. Mezitím si z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme koření kari a lehce zpěníme. Potom vložíme do vývaru, metličkou rozšleháme a povaříme. Přidáme Glutasol, nalijeme do mističek a zdobíme sekanou pažitkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *