KAMBODŽA
600 g svíčkové nebo roštěnce, 2 větší cibule, 3 rajčata, 2 hlávkové saláty, 3 vařená vejce, sůl, špetka Glutasolu, 1 lžička cukru, ¼ lžičky mletého pepře, 3 lžíce oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 8 stroužků česneku, 1 lžička máčeného škrobu.
Hovězí maso nakrájíme na větší špalíčky 3 cm x 3 cm, osolíme, opepříme, lehce pocukrujeme a smícháme s třeným česnekem a Glutasolem. Necháme asi 2 hodiny uležet v chladničce. Nejdříve na větší mísu klademe vyprané listy hlávkového salátu a rozložíme je jako květiny. Na salát dáme na plátky nakrájená rajčata. Zvlášť jemně nakrájíme cibuli, dáme ji do mističky a pokapeme částí citronové šťávy, osolíme a touto směsí polijeme rajčata na míse. V pánvi rozehřejeme olej. Zpěníme na něm rozetřený česnek a hned přidáme hovězí maso. Pečeme ho po všech stranách tak, aby bylo dobře propečené a měkké. Upečené maso vyjmeme, rozložíme ozdobně na připravenou mísu, část špalíčků ještě rozkrojíme podélně a na mísu naaranžujeme. Uvařená vejce nakrájíme na dílky a ozdobíme kolem mísy. Zbylý vypečený olej z pánve zalijeme 3 lžícemi vývaru, přidáme cukr, sůl a zbytek citronové šťávy. Mírně povaříme a přelijeme přes maso a vajíčka. Podáváme s rýží.