JEHNĚČÍ SATE

INDONÉSIE

 

1 kg vykostěného jehněčího nebo skopového masa, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 cibule, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a špetka Glutasolu.

Omáčka: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička tlučeného koriandru, 2 stroužky utřeného česneku, 1 drobně rozkrájený paprikový lusk, 3 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce škrobu.

 

Do široké mísy dáme třený česnek, sojovou omáčku, cukr, jemně nasekanou cibuli, sůl, Glutasol a citronovou šťávu. Přidáme jehněčí odblaněné maso nakrájené na kostky a necháme macerovat asi hodinu v chladničce. Mezitím smícháme v kastrolu všechny suroviny na omáčku a uvedeme do varu. Povaříme a necháme ve vodní lázni na teple. Zatím kostky masa vyjmeme z marinády a napícháme je na kovové jehly. Grilujeme tak dlouho, až je maso dobře propečené. Pak jehly klademe na předehřáté talíře a omáčku podáváme v miskách zvlášť. Pokrm musí být velice horký. Vhodná příloha je dušená rýže.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *