KACHNA NA KARI

BARMA

 

1 kachna, 2 lžíce škrobu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, ½ lžičky sladké mleté papriky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 2 cibule, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky koření kari, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce dezertního vína, 1 šálek kuřecího vývaru a špetka Glutasolu.

 

Z očištěné kachny odstraníme sádlo, maso rozkrájíme na menší porce, osolíme a obalíme ve směsi mouky, škrobu a papriky. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, třený česnek, zázvor, koření kari, sojovou omáčku, dezertní víno, Glutasol a šálek vývaru. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Všechna tekutina se má částečně vsáknout tak, aby šťávy zbylo jen nepatrné množství.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *