ČÍNA
1 kachna, 3 lžíce medu, 1 šálek drůbežího vývaru, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, špetka Glutasolu a 1 lžička máčeného škrobu.
Očištěnou kachnu osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, sojovou omáčkou, dezertním vínem a přidáme mletý zázvor. Přikryjeme a pozvolna pečeme za častého podlévání a přelévání. Med přidáme později, až je kachna z části měkká, jinak by se připalovala. Upečenou kachnu vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na porce a urovnáme na předem předehřátou mísu. Zbylou šťávu z pekáče zahustíme máčeným škrobem a asi 1 minutu povaříme a maso jí přelijeme. Podáváme s rýží.