KACHNA SE ZELENINOU

INDIE

 

1 kachna, 1 hlávka zelí, 6 stroužků česneku, 4 čerstvé zelené paprikové lusky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička cukru, 1 lžička octa, sůl, špetka Glutasolu, 0,3 l bílého vína, 1 lžička mletého koření kari, 1 lžíce sádla, voda na podlévání.

 

Očištěnou kachnu rozsekáme na menší kusy, osolíme, podlijeme vodou a zvolna v troubě pečeme. Když poněkud změkne, přidáme zvlášť připravenou zeleninovou směs, kterou připravíme takto: na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, třený česnek, na hrubo nakrájené hlávkové zelí a zelené paprikové lusky. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až zelenina změkne. Pak přidáme mletý zázvor, ocet, cukr, Glutasol, bílé víno a kari. Směs promícháme s kachním masem a dusíme ještě asi 10 minut. Šťáva má být dostatečně zahuštěna.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *