KANTONSKÁ RÝŽE

ČÍNA

 

4 šálky uvařené rýže, 100 g vařeného kuřecího nebo slepičího masa bez kostí, 3 žampiony, 100 g šunky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 pórek, 3 celá vejce, sůl, špetka Glutasolu, ¼ lžičky mletého bílého pepře, 1 hlávkový salát na ozdobu a 1 kapie.

 

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vlijeme do něj rozšlehaná a osolená vejce. Lehce je rozmícháme a usmažíme. Hotovou smaženici vyjmeme a odložíme na teplo. Dále v pánvi rozpálíme druhou část oleje a přidáme jemně sekanou cibuli s pórkem, na kostičky nakrájenou kapii, šunku a kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a usmažená vejce. Přidáme vařenou rýži, ochutíme Glutasolem, solí, pepřem a promícháme. Pokrm přendáme na teplou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *