ČÍNA
600 g vykostěného kapra, 2 bílky, 2 lžíce škrobu, 1 pórek, 1 cibule, 100 g zeleného sterilovaného hrášku, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička koření kari, špetka soli a Glutasolu, 4 lžíce oleje nebo sádla, 1 šálek rybího vývaru, sekaná pažitka na ozdobení.
Vykostěné maso z kapra nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme v misce s bílky a škrobem. Do pánve dáme olej nebo sádlo, mírně zahřejeme a plátky kapra na něm do běla opečeme. Pak je vyjmeme, necháme okapat a dáme stranou na teplo. Zbylý tuk znovu rozehřejeme a osmažíme na něm na jemno nakrájenou cibulku a pórek. Současně přidáme mleté kari a směs zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme plátky opečeného kapra, zelený hrášek, dezertní víno, sůl a Glutasol, mírně zahustíme máčeným škrobem a zakápneme olejem. Podáváme na předehřáté míse ozdobené nasekanou pažitkou. Vhodná příloha je rýže.