VIETNAM
700 g částečně vykostěného kapra nebo rybího filé z tresky, 50 g sušených hub nebo 100 g čerstvých žampionů, 30 g čerstvého nebo 1 lžička mletého zázvoru, 2 kedlubny, 3 cibule, 1 pórek, 3 lžíce bílého vína, špetka Glutasolu, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, olej, sůl, špetka mletého pepře, sekaná pažitka a šálek rybího vývaru nebo vody.
Kapra nebo mírně rozmražené rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme ve škrobu a na oleji pozvolna opečeme po obou stranách. Vhodné je použit hlubší pánev nebo kastrol. Jednotlivé porce ryby opatrně vyjmeme, necháme okapat a dáme stranou. Mezitím nakrájíme na hrubo cibuli, zpěníme ji v pánvi na zbylém oleji, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme sojovou omáčku, bílé víno, sůl, mletý pepř, Glutasol a na nudličky nakrájené kedlubny. Současně přidáme předem namočené a uvařené sušené houby nebo čerstvé žampiony, zázvor a porce opečené ryby. Dusíme do měkka pod pokličkou, potom rybu vyjmeme a omáčku zahustíme lžičkou máčeného škrobu. Porce ryby klademe na teplý talíř a omáčkou je přeléváme. Nakonec zdobíme sekanou pažitkou.