KARAMELOVÝ DUŠENÝ BŮČEK

VIETNAM

 

600 g vepřového bůčku bez kostí a chrupavek, 3 lžíce cukru, 2 lžíce sojové omáčky, šálek hovězího vývaru, sůl, špetka Glutasolu, 1 hlávkový salát.

 

Do kastrolu dáme cukr a zvolna za stálého míchání zahříváme, až se utvoří karamel zlatohnědé barvy. Vzniklý karamel zalijeme vývarem a dáme vařit. Mezitím nakrájíme pěkný prorostlý bůček na větší kostky (4 x 4 cm), vložíme jej do kastrolu a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, dochutíme je sojovou omáčkou, cukrem a Glutasolem. Šťáva by se měla skoro vyvařit. Pokrm přendáme na teplé talíře a podáváme s rýží. Jako doplněk je vhodný některý zeleninový salát.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *