Nejznámější jsou klíčky ze sojových bobů. Protože čerstvé klíčky nejsou u nás k dostání, můžeme je vypěstovat sami. Použijeme větší sklenici od okurek nebo kompotu. Vložíme do ní navlhčenou vatu nebo látku a 2 lžíce fazolí nebo hrachu. Dvakrát denně je pokropíme vlažnou vodou a sklenici přikryjeme plátnem a opatříme gumičkou. Občas je odkrýváme, abychom umožnili přístup vzduchu. Sklenici dáme na temné místo. Klíčky se vytvoří za několik dnů. Potom je vyjmeme, očistíme, zbavíme zbytků slupek a ve vlažné vodě propereme. Dále je osušíme, překrájíme na menší kousky a můžeme buď na oleji zvolna osmažit anebo v troše slané vody ovařit. Používáme do polévek nebo jako součást některých pokrmů.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se