KOKOSOVÝ PUDINK

FILIPÍNY

 

1 l mléka, 100 g cukru, 2 lžíce škrobu, 3 žloutky, 200 g kokosové moučky, 1 lžíce strouhané pomerančové kůry, ½ lžičky citronové kůry, ½ vanilkového cukru, sůl, ¼ l šlehačky, ovoce na zdobení (ananasový a mandarinkový kompot).

 

Do kotlíku nebo kastrolu dáme mléko, cukr, vanilkový cukr, sůl, škrob a směs uvedeme do varu. Šleháme metličkou, až vznikne hustá hmota. Odstavíme ji z ohně (již se nesmí vařit) a vmícháme žloutky. Po částečném zchladnutí znova šleháme metličkou (můžeme použít mixér) a zašleháváme kokosovou moučku a citronovou a pomerančovou kůru. Hmotu rozlijeme do připravených mističek a necháme v chladničce vychladit. Zdobíme šlehačkou a kousky kompotového ovoce.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *