KOKTEJLOVÉ KRABÍ ROLKY

BARMA

 

250 g krabího sterilovaného masa, 2 cibule, 2 pórky, 2 paprikové lusky, 1 hlávkový salát, 4 žampiony, 10 oloupaných ředkviček, 100 g šunkového salámu, sůl, ¼ lžičky mletého pepře, olej na pečení a 50 g černých hub.

Záliv: 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, 1 lžička máčeného škrobu, 2 lžíce vody.

Těstíčko na rolky: 2 vejce, 3 lžíce škrobu, 2 lžíce hladké mouky, voda a sůl. (Ze tří čtvrtin těstíčka upečeme placičky a ve zbývající čtvrtině těstíčka je obalíme.)

 

Nejdříve odstraníme chrupavky z krabího masa a na pánev dáme rozehřát olej. Na drobno nakrájíme cibuli, pórek, paprikové lusky, žampiony, černé houby, krabí maso a na nudličky šunkový salám a ředkvičky. Tuto směs krátce osmahneme na oleji, zalijeme zálivem a necháme vychladnout. Rolky upečeme na pánvi jako palačinky, avšak jen po jedné straně a po vychladnutí je rozkrájíme na trojúhelníky. Ty naplníme přiměřeným množstvím připravené směsi, svineme, dobře utáhneme a utvoříme rolky, které lehce potřeme zbylým těstíčkem. Rolky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme je na míse ozdobené hlávkovým salátem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *