PÁKISTÁN
Jehněčí kýta (vykostěná), 1 šálek jogurtu, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky mletého koření chilli, 4 stroužky třeného česneku, ½ lžičky šafránu, 100 g oloupaných mletých mandlí, sůl, 3 lžíce másla a 1 lžíce oleje.
Kýtu očistíme od loje a dobře ji odblaníme. Potom v misce umícháme směs z jogurtu, zázvoru, koření chilli, česneku, šafránu, mandlí a soli. Povrch kýty rozpícháme vidličkou a směs vetřeme do masa. Kýtu přikryjeme utěrkou a necháme odležet asi 12 hodin v chladničce. Velkou pánev nebo pekáč vymastíme olejem, na dno položíme kýtu, pokryjeme je kousky másla, vložíme do trouby a pečeme nejdříve přikrytou a ke konci bez pokličky, aby měla pěknou barvu. Po upečení kýtu nakrájíme na tenké plátky a přeléváme velice horkou šťávou. Podáváme s rýží.