SRÍ LANKA
600 g vykostěné ryby (můžeme použít kapra, makrelu, lososa, tuňáka apod.), 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžička hořčice v prášku nebo ostré hořčice, 1 lžička mletého koření chilli, 1 bobkový list, sůl, špetka Glutasolu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky cukru, 0,1 l smetany, 0,1 l kokosového mléka, 1 lžíce octa, 1 lžička škrobu, 1 pórek.
Rybu nakrájíme na porce a dáme vařit do osolené vody s přidáním 1 lžičky octa. Vaříme asi 10 minut, pak jednotlivé porce vyjmeme a uchováme na teple. Na pánvi s horkým olejem osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme k ní hořčici, mleté koření chilli, cukr, sůl, bobkový list, sojovou omáčku a vše dobře promícháme. Současně zalijeme smetanou a kokosovým mlékem a přidáme ocet. Nakonec omáčku zahustíme máčeným škrobem a vložíme do ní porce ryby. Omáčka musí být hladká. Podáváme na teplé míse s rýží, zdobené jemně přesekaným pórkem.