INDIE
1 kuře, 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, 5 hřebíčků, 1%2 lžičky tlučeného kardamomu, ½ lžičky mleté skořice, 1 lžíce citronové šťávy, sekaná pažitka.
Marináda: 2 lžičky mletého zázvoru, 2 stroužky třeného česneku, sůl, 1 lžička kurkumy, 1 šálek bílého jogurtu.
Očištěné kuře nasekáme na kousky a vložíme do mísy. Marinádu z jogurtu, zázvoru, třeného česneku, soli a kurkumy promícháme s masem a necháme dvě hodiny rozležet. Pak na oleji osmažíme třený česnek se strouhanou cibulí, přidáme zázvor, hřebíček, kardamom, skořici a připravené maso s marinádou. Dusíme pozvolna na mírném plameni pod pokličkou do měkka. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s pečivem nebo s rýží.