KREVETY NA KARI

BARMA

 

350 g zmrazených krevet, 3 cibule, 1 stroužek česneku, ½ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, sůl, Glutasol, ½ lžičky kurkumy, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 oloupaná rajčata, 1 šálek rybího vývaru nebo vody, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, 3 natvrdo uvařená vejce, zelená petrželová nať, 1 vejce a 1 lžíce škrobu.

 

Do hluboké pánve nebo kastrolu dáme olej a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a třený česnek. Přidáme kurkumu, mletou papriku, sojovou omáčku, kečup, překrájená oloupaná rajčata a šálek vývaru a zvolna dusíme. Mezitím propláchneme zmrazené krevety horkou vodou a necháme je okapat. Pak je krevety dáme do mísy, osolíme je, promícháme s vejcem a škrobem a vkládáme po kouskách do horkého oleje. Lehce osmažíme a necháme okapat. Horké krevety vložíme do pánve s připravenou směsí a ještě pozvolna dusíme. Zmírníme teplotu, přidáme na čtvrtky nakrájené uvařené vejce, zahustíme máčeným škrobem a zakápneme olejem. Pokrm ozdobíme sekanou petrželovou natí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *