KREVETY S PAPRIKOVÝMI LUSKY

MALAJSIE

 

400 g zmrazených krevet (scampi), 1 velká cibule, 3 mladé zelené cibule nebo pórek, 3 lžíce oleje, 100 g pražených mandlí, 2 zelené paprikové lusky, 3 oloupaná rajčata, ½ lžičky bazalky, 1 lžička mletého kari, ½ lžičky bílého pepře, sůl, 2 lžíce škrobu, 0,2 l kokosového mléka a špetka Glutasolu.

 

Očištěné a částečně rozmražené krevety poprášíme škrobem a v horkém oleji osmažíme. Smažené krevety dáme stranou na teplo a na zbylém oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, zelenou cibulku nebo pórek, na kostičky nakrájené zelené paprikové lusky a oloupaná rajčata. Přidáme rozdrcené pražené mandle, bazalku, kari, mletý pepř, sůl a Glutasol a smažené krevety. Zalijeme kokosovým mlékem a zmírníme intenzitu tepla. Vaříme asi 5 minut, pak lehce zahustíme máčeným škrobem a teplé podáváme.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *