ČÍNA
600 g vykostěných krůtích prsíček, 100 g pražených mandlí, 100 g vařené šunky, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 pórek, 2 vejce.
Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, po špetce soli a Glutasolu, 2 lžíce škrobu, ½ lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce koňaku.
Krůtí prsíčka bez kůže nakrájíme na velice tenké plátky. Sůl, vejce a škrob zamícháme v misce, přidáme plátky masa a necháme asi ½ hodiny v chladničce uležet. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, prsíčka blanšírujeme, necháme odkapat a dáme stranou na teplo. Pak v menším množství oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli, pórek, na kostičky nakrájenou šunku, roztlučené mandle a opečená prsíčka zalijeme promíchaným zálivem. Zmírníme intenzitu ohně a chvilku podusíme. Hotový pokrm přeložíme na předem předehřátou mísu.