KUŘE NA JEHLE

JAPONSKO

 

250 g kuřecích prsíček, 250 g šunky, 160 g slaniny, olej na smažení.

Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, ½ lžičky Glutasolu, 1 lžička mletého zázvoru a 2 stroužky třeného česneku.

Směs k potírání, která dodává pokrmu lesk: 2 lžíce sojové omáčky a 2 lžíce medu.

 

Vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na plátky o tloušťce dvou centimetrů. Šunku nakrájíme podobně. Prsíčka vložíme do marinády a necháme uležet asi 3 hodiny. Potom jednotlivé kousky masa napícháme na jehly střídavě se šunkou a slaninou. Potřeme je uvedenou směsí a smažíme v rozpáleném oleji do zlatohněda. Můžeme též grilovat na roštu, na dřevěném uhlí nebo na elektrickém grilu, kterému dáváme přednost. Zbylou marinádu na lesk prohřejeme na pánvičce a podáváme zvlášť ke kuřeti v miskách jako namáčecí omáčku. Vhodná příloha je rýže.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *