JAPONSKO
1 kuře, 3 lžíce dezertního, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 3 lžíce škrobu, 2 vejce, olej na smažení, 1 pórek, 300 g bílých vařených fazolí, sůl, špetka Glutasolu a 1 citron.
Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, přidáme cukr, dezertní víno, sojovou omáčku, vejce a máčený škrob a necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej a jednotlivé kusy kuřete do zlatova usmažíme. Maso vyjmeme z pánve a uchováme na teple. Na zbylém oleji osmažíme jemně nakrájený pórek, přidáme uvařené fazole, lžíci dezertního vína, ½ lžíce sojové omáčky, sůl, Glutasol a směs zahustíme máčeným škrobem. Kuře přendáme na předehřátou mísu a jako přílohu podáváme připravené fazole. Zdobíme nakrájeným citronem.