INDONÉSIE
½ l kuřecího vývaru, 1 větší kuře, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 3 lžíce oleje, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky mletého zázvoru, 2 čerstvé paprikové lusky, 3 para ořechy (můžeme nahradit vlašskými ořechy), 1 lžička tlučeného koriandru, 1 lžička tlučeného kmínu, ½ lžičky fenyklu, špetka soli a Glutasolu, 1 lžička strouhané citronové kůry, 0,2 l kokosového mléka, 1 lžička mletého kari a 1 lžička cukru.
Do mixéru dáme česnek, nakrájené červené papriky, mletý zázvor a ořechy. Chvilku mixujeme a poté přidáme koriandr, kmín, fenykl, pepř, Glutasol a lžíci oleje. Ze směsi se vytvoří hustá pasta. Mezitím na hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme jemně nakrájenou cibuli, do tohoto základu vložíme porce kuřete, které jsme předtím částečně vykostili. Připravenou hustou pastou porce obalíme, zalijeme je kuřecím vývarem a zvolna dusíme. Maso posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a přelijeme polovinou dávky kokosového mléka. Když je maso částečně měkké, přidáme 1 lžičku mletého kari, cukr a Glutasol. Přelijeme druhou polovinou kokosového mléka a ještě chvilku povaříme doměkka. Podáváme s dušenou rýží.