BARMA
1 kuře, 3 větší cibule, 4 stroužky česneku, ½ lžičky šafránu, 1 lžička mletého zázvoru, ½ lžičky mletého koření chilli, 3 lžíce oleje, 2 lžíce škrobu, 2 šálky kokosového mléka, ½ kg širokých nudlí, 1 lžíce citronové šťávy, 3 vejce, 1 salátová okurka, 4 cibule se zelenou natí, špetka soli a Glutasolu.
Vykostěné kuře rozporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu a zalijeme 4 šálky vody. Přidáme šafrán a uvedeme do varu. Uvařené kuře vyjmeme. Cibuli a česnek na jemném struhadle nastrouháme, přidáme mletý zázvor, mleté koření chilli. Ze směsi umícháme pastu a porce kuřete v ní macerujeme asi 2 hodiny. Na pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce zvolna do zlatova opečeme. Potom maso zalijeme kuřecím vývarem, asi 10 minut mírně povaříme a zakápneme citronovou šťávou. Kokosové mléko smícháme se škrobem a kuře zahustíme. Mezitím uvaříme ve slané vodě široké nudle, přecedíme je a vložíme na hlubší servírovací mísu. Na nudle hotovou směs nalijeme. Jako přílohu podáváme zvlášť v miskách nakrájené mírně osolené salátové okurky, zelenou cibulku a na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce.