KUŘECÍ POLÉVKA S CITRONEM

KAMBODŽA

 

1 kuře, 1 ½ l vody, 100 g rýže, 2 stroužky česneku, 1 cibule a 100 g zelené cibulové nati, 50 g pažitky, špetka Glutasolu, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička cukru, 4 lžíce citronové šťávy, 50 g čerstvé nebo sušené máty peprné, 1 lžíce sojové omáčky.

 

Syrové očištěné kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kusy, vložíme do studené vody, osolíme, přidáme zbylé kosti, vypranou rýži, usekanou cibuli a utřený česnek. Vaříme pod pokličkou do měkka. Po uvaření z vývaru odstraníme kosti, přidáme cukr a citronovou šťávu. Polévku posypeme nasekanými listy máty peprné. Mátu peprnou předem máčíme asi 30 minut. Dochutíme Glutasolem a sojovou omáčkou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *