JAPONSKO
400 g kuřecích prsíček, 1 větší salátová okurka.
Omáčka: 120 g majonézy, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka soli, špetka Glutasolu, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce dezertního vína a 100 g křenu.
Vykostěné kuřecí maso bez kůže dáme vařit do osolené vody s přidáním 3 lžic dezertního vína. Vaříme pod pokličkou a prsíčka musí být stále potopená. Po uvaření prsíčka vyjmeme a nakrájíme příčně na slabé plátky, které vložíme na mísu ozdobenou hlávkovým salátem. Dále nakrájíme na plátky oloupané salátové okurky, mírně je osolíme a přidáme na mísu. Do druhé misky nastrouháme na jemno křen, přidáme majonézu, sojovou omáčku, 1 lžíci dezertního vína, Glutasol, citronovou šťávu, cukr a sůl. Tuto omáčku podáváme v jednotlivých namáčecích miskách zvlášť. Každý stolovník si namáčí jednotlivá sousta do této omáčky podle chuti.