THAJSKO
2 středně velké květáky, 100 g žampionů nebo sušených hub, 3 lžíce oleje, 2 mladé cibulky i se zelenou natí, 1 lžička mletého zázvoru, ½ l hovězího vývaru, ½ l smetany, 1 lžíce škrobu, sůl, ½ lžičky Glutasolu nebo Vegety, 100 g šunky, zelená petrželová nať.
Na květák nalijeme vařící osolenou vodu a vaříme asi 15 minut. Mezitím do kastrolu dáme olej, zpěníme na něm najemno nasekané cibulky, zázvor, předvařený květák a houby. Použijeme-li sušené houby, předem je spaříme horkou vodou a necháme asi 30 minut máčet. Použijeme-li žampiony, nakrájíme je na menší kousky. Směs podlijeme vývarem a vaříme, až květák změkne. Pak zalijeme smetanou a zahustíme máčeným škrobem a Glutasolem. Pokrm přendáme na teplou mísu a posypeme jemně nakrájenou šunkou a nasekanou petrželovou natí.