LILEK NA KARI

INDIE

 

6 středně velkých oloupaných lilků, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce citronové šťávy, 5 rajčat, 1 lžička mletého koření chilli, 1 lžička mletého kari, 3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, ¼ lžičky mletého koriandru.

 

Očištěné lilky rozkrojíme podélně na čtvrtky, osolíme a opečeme na oleji. Hotové vyjmeme a necháme na teple. Do pánve s olejem přidáme na jemno nakrájený pórek s třeným česnekem a lehce je osmažíme. Pak přidáme oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájená na kousky, sůl, chilli, kari a koriandr. Směs zastříkneme kečupem, pokapeme citronovou šťávou, přidáme opečený lilek, přikryjeme pokličkou a dusíme, až lilky změknou. Podáváme s rýží.

 

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *