INDIE
300 g cukru, ½ šálku vody, 2 ½ lžičky tlučeného kardamomu, 1 skořicový cukr, 225 g másla, 230 g hrubé mouky, sůl, 120 g rozinek, 200 g loupaných mandlí.
Do kastrolu dáme vodu, cukr a vaříme, až se cukr rozpustí a vznikne sirup (takzvaně na nit). Přidáme kardamom a skořicový cukr a odstavíme. V druhém kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme hrubou mouku, promícháme a zmírníme plamen. Přilijeme k němu sirup, přidáme rozinky, na plátky nakrájené mandle, sůl, dobře promícháme a povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Olejem vymastíme kompotové misky a připravenou směs do nich stejnoměrně nalijeme. Po vychlazení podáváme zdobené nastrouhanými mandlemi.