MANDLOVÝ PUDINK

ČÍNA

 

1 šálek vody, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 40 g želatiny nebo agaru, ¼ l mléka, 100 g loupaných mandlí, 0,1 l ovocného likéru a 0,1 l ovocného sirupu, kompotové ovoce (ananas, mandarinky, třešně, broskve, meruňky).

 

V kastrolu svaříme vodu s cukrem, přidáme vanilkový cukr, 50 g nastrouhaných mandlí, rozpuštěnou želatinu a mléko. Krátce povaříme a odstavíme. Po částečném zchladnutí nalijeme hmotu do kompotových misek a uložíme do chladničky vychladit. Před podáváním ozdobíme kompotovým ovocem a pokapeme ovocným sirupem a likérem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *