MARINOVANÉ ROŠTĚNKY

JAPONSKO

 

5 roštěnek, 3 lžíce oleje, 250 g zelených fazolek (konzervovaných), 50 g šunky, 1 lžička máčeného škrobu.

Marináda: 2 lžíce saké nebo dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky utřeného česneku, 3 lžíce kuřecího vývaru, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu.

 

V široké míse smísíme všechny suroviny na marinádu. Naklepeme roštěnky a na krajích je nařízneme. Vložíme je do marinády a dáme do chladničky asi na 1 hodinu. Pak je vyjmeme a osušíme. Marinádu ponecháme zvlášť. Roštěnky prudce opečeme po obou stranách, zalijeme zbylou marinádou a chvíli dusíme. Poté je vyjmeme a dáme na teplou mísu. Zbylou šťávu mírně zahustíme máčeným škrobem a přes roštěnky ji přelijeme. Zelené fazolky ohřejeme a přidáme na mísu jako přílohu. Posypeme je jemně nakrájenou šunkou.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *