MEDOVÁ JABLKA

ČÍNA

 

5 středních jablek.

Sirup: 2 lžíce cukru, 4 lžíce medu, ½ šálku vody, šťáva ze 2 citronů.

Šlehané těsto: 3 žloutky, sůl, 2 lžičky cukru, 3 bílky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vody.

Ozdoba: 3 lžíce práškového cukru, 1 citron.

 

Nejdříve si připravíme sirup. Do kastrolu dáme cukr, med a vodu a směs uvedeme do varu. Vaříme 5 minut, odstavíme z tepla a přidáme citronovou šťávu. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na 4 plátky. Ponoříme je do sirupu a necháme 1 hodinu stát. Pak připravíme šlehané těsto. Do mísy dáme cukr, sůl, mouku a rozšlehané žloutky s vodou. Dobře metličkou promícháme a přidáme ušlehaný sníh. Pak do těstíčka dřevěnou děrovanou lžící ponoříme jednotlivé plátky jablek (musí být úplně pokryty těstem).

Do většího pekáče dáme rozehřát olej a jednotlivé plátky jablek do něj opatrně klademe. Smažíme vždy několik jablek najednou 2 až 3 minuty do zlatova. Pak upečené plátky vidličkou vyjmeme a dáme na teplo. Obalujeme je v práškovém cukru a klademe na teplou mísu. Ozdobíme plátky citronu a podáváme.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *