KAMBODŽA
3 hlávkové saláty, 1 menší salátová okurka, 2 větší paprikové lusky, 2 mrkve, 150 g bílého zelí, 200 g uvařeného kuřecího masa, šťáva ze 2 citronů, 2 lžičky cukru, špetka soli, špetka Glutasolu, 50 g oloupaných arašídů.
Na velice slabé nudličky nakrájíme oprané bílé zelí bez košťálů, salátové okurky i se slupkou, paprikové lusky zbavené jader, očištěnou mrkev a uvařené kuře. Směs vložíme do hluboké misky, vše lehce prosolíme a přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a Glutasol. Mezitím na pánvičce opražíme na sucho oloupané arašídy a po vychladnutí je utlučeme v hmoždíři. Přimícháme je do salátu. Nedoporučuje se přidávat mletý pepř, protože chuť by byla zkreslená. Pak necháme salát patřičně v chladničce odležet. Podáváme na větší míse a zdobíme hlávkovým salátem.