HONGKONG
1 kuře, šálek kuřecího vývaru.
Omáčka: 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 pórek, 4 plátky čerstvého nebo ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého koření chilli, ½ lžičky drceného japonského pepře (můžeme vynechat), 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 2 stroužky česneku, 1 lžíce koňaku, sůl, Glutasol, 1 lžíce máčeného škrobu a 1 hlávkový salát.
Očištěné kuře dáme vařit do osolené vody. Po uvaření maso vyjmeme a po částečném vychladnutí vykostíme, nakrájíme na porce a rozprostřeme na mísu, předem ozdobenou listy hlávkového salátu. Mezitím připravíme omáčku. Na oleji zpěníme jemně rozsekanou cibuli, pórek a třený česnek. Zalijeme šálkem kuřecího vývaru a přidáme sojovou omáčku, med, koňak, Glutasol, zázvor, chilli a pepř. Pět minut povaříme a zahustíme máčeným škrobem. Kuřecí maso rozložené na míse touto omáčkou polijeme. Podáváme s dušenou rýží.