NADÍVANÉ KUŘE

VIETNAM

 

1 větší kuře, 150 g umletého vepřového masa, 50 g černých máčených hub nebo 4 žampiony, 50 g škrobových nudlí, 2 cibule, špetka Glutasolu, 0,1 l vodky, 0,1 l bílého vína, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, ¼ lžičky mletého pepře.

 

Očištěné a omyté kuře osušíme, osolíme a potřeme směsí bílého vína s vodkou. Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme sůl, pepř, překrájené černé houby nebo žampiony, cibuli a přesekané škrobové nudle, které jsme asi na ½ hodiny namočili do teplé vody. Tuto směs dobře promícháme a naplníme s ní připravené kuře. Zašijeme dobře nití, aby náplň nevytekla. Pozvolna v troubě pečeme a občas podléváme citronovou šťávou a vodou. Pečeme asi hodinu. Pak kuře rozporcujeme tak, aby každý dostal kus masa a nádivku. Podléváme šťávou a podáváme s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *