LAOS
250 g konzervovaných nebo zmrazených krevet, 6 vajec, 3 lžíce oleje, sůl, špetka Glutasolu, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky cukru, 2 lžíce zázvorového vína, 1 pórek, 1 cibule, 1 lžíce vodky, 50 g černých máčených hub, 1 hlávkový salát.
Použijeme-li krevety zmrazené, je potřeba je předem uvařit ve slané vodě s přidáním citronové šťávy a snítky petrželové natě. Konzervované krevety nevaříme. V míse rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř, víno, vodku, cukr, Glutasol a přesekané černé houby. Na velkou pánev dáme rozehřát olej, přidáme k němu nakrájenou cibuli, pórek a okapané krevety, prohřejeme, zalijeme připravenými vejci a upečeme řidší omeletu, kterou svineme a na talíři ozdobíme hlávkovým salátem.