OŘECHOVÝ KRÉM S ROZINKAMI

INDIE

 

50 g vlašských ořechů, 50 g oříšků kešu, 50 g rozinek, 250 g krupičky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g másla, ¾ l mléka, 1 lžička mletého kardamomu, sůl, špetka šafránu namočeného do 2 lžic teplého mléka, 3 lžíce ovocného sirupu a ¼ l šlehačky.

 

Do kastrolu dáme rozehřát máslo a vmícháme do něj na jemno nastrouhané oříšky, krupici a kardamom. Směs lehce opečeme, zalijeme mlékem, přidáme cukr, vanilkový cukr a za stálého míchání (nejlépe metličkou) uvaříme hustou kaši. Ještě přidáme mléko s namočeným šafránem a kaši promícháme. Odstavíme ji z ohně a naplníme do olejem vymaštěných misek. Necháme vychladnout. Při podávání krém vyklopíme na talířky, ozdobíme šlehačkou, rozinkami a ovocným sirupem.

 

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *