OVOCNÝ SALÁT

KOREA

 

Na tento salát můžeme použít čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 jablko, 2 hrušky, 2 broskve, 2 meruňky, šálek vypeckovaných třešní, 2 pomeranče nebo mandarínky, 1 šálek vody, 3 lžíce cukru, ½ lžičky mleté skořice, 2 lžíce třešňového likéru, 2 lžíce strouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce citronové šťávy.

 

Do pánve dáme vodu, cukr a skořici a vaříme, až vznikne světlý sirup. Necháme vychladit a občas promícháme. Mezitím nadrobno nakrájíme ovoce, zalijeme je sirupem a promícháme. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, třešňový likér a necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet. Ovocným salátem naplníme jednotlivé poháry a ozdobíme je sekanými vlašskými ořechy.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *