PEČENÝ VEPŘOVÝ KOTLET

JAPONSKO

 

5 velkých vepřových kotlet, sůl, ¼ lžičky mletého pepře, 3 stroužky třeného česneku, 1 cibule, ½ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce dezertního vína, 1 lžíce cukru, 1 šálek kuřecího vývaru a špetka Glutasolu.

 

Nakrájené vepřové kotlety lehce naklepeme, po stranách nařízneme a osolíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, kotlety po obou stranách opečeme, do pánve k nim přidáme třený česnek a jemně nakrájenou cibuli, mletý zázvor, víno, cukr, promícháme a zalijeme vývarem. Kotlety musí být potopené. Dusíme pod pokličkou, a když jsou kotlety skoro měkké, vyjmeme je na pekáč, mírně podlijeme vývarem z dušení a dáme do silně rozpálené trouby a pečeme do zlatohněda a křupava. Ihned podáváme na nahřáté míse s rýží. Teplou omáčku z dušení podáváme zvlášť v miskách. Vhodným doplňkem je míchaný salát.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *