PIKANTNÍ SLADKOKYSELÉ ZELÍ

ČÍNA

 

2 kusy čínského zelí nebo 1 hlávkové zelí, 1 pórek, 6 až 7 sušených malých papriček, 3 lžíce sojové omáčky, ½ lžičky mletého pepře, 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, sůl, ½ lžičky Glutasolu, 2 lžíce oleje.

 

Čínské zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťály, dobře propereme, necháme osušit a rozkrájíme na větší čtverhranné plátky. Do hluboké pánve nebo kastrolu dáme rozehřát olej, osmahneme na něm překrájené papričky a drobně nakrájený pórek, přidáme zelí a postupně vmícháme cukr, ocet, sůl, sojovou omáčku a Glutasol. Dobře promícháme a ještě krátce osmahneme. Podáváme teplé jako přílohu k masu. Místo čínského zelí můžeme použít bílé zelí, ale v tom případě je nutné prodloužit dobu tepelné úpravy.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *