INDONÉSIE
Náplň: 400 g vepřového mletého masa, 3 stroužky třeného česneku, 1 jemně nakrájená cibule, 1 nakrájený pórek, 3 ustrouhané mrkve, 1 kedlubna, ¼ menší hlávky zelí, sůl, špetka Glutasolu, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky mletého koření chilli, olej na smažení a 1 hlávkový salát na ozdobu.
Těsto: 2 vejce, sůl, 3 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ½ šálku vody (trochu těstíčka necháme na dokončení pokrmu).
Z vajec, soli, mouky, prášku a vody uděláme těstíčko jako na palačinky. Na pánvičce upečeme po jedné straně velice tenké placky a po vychladnutí je rozkrájíme na trojúhelníky. Potom připravíme náplň. Na horkém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, pórek a česnek, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme. Pečeme asi 10 minut, pak přidáme nastrouhanou mrkev s kedlubnou, jemně nakrájené zelí, mleté koření chilli a Glutasol. Ještě chvilku podusíme a necháme vychladnout. Připravené placky potřeme náplní, dobře je zarolujeme, zbylým těstíčkem lehce obalíme a v hluboké pánvi osmažíme na oleji, až zezlátnou.