JAPONSKO
1 ½ l hovězího vývaru, 1 lžíce dezertního vína, 1 cibule s natí, 2 lžíce sojové omáčky, špetka Glutasolu, 1 pórek, zelená petrželka.
Taštičky: 350 g hladké mouky, špetka soli, 0,2 l vody, 1 vejce.
Náplň: 2 lžíce oleje, 225 g zadního hovězího masa, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g čerstvých hub nebo žampionů, 220 g fazolových klíčků, 2 pórky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobu, špetka soli a Glutasolu.
Nejdříve si připravíme těsto: do mísy dáme mouku, sůl, vejce a vodu, rozmícháme vařečkou, až se utvoří vláčné těsto, které dáme na pomoučený vál a ještě 5 minut prohněteme. Těsto dáme zpět do misky, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut stát. Zatím připravíme náplň: v pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něj hovězí maso nakrájené na nudličky, rychle opečeme a přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené houby, fazolové klíčky a pórek. Zvlášť do misky dáme sojovou omáčku, dezertní víno, sůl, špetku cukru a lžíci škrobu, promícháme, nalijeme do pánve a zamícháme. Takto zahuštěnou směs odstavíme a necháme vychladnout. Hovězí vývar přivedeme k varu, přidáme sojovou omáčku, dezertní víno, Glutasol a polévku necháme zvolna vařit na mírném ohni. Mezitím vyválíme válečkem tenké těsto, na polovičku vyznačíme tvořítkem kolečka a na každé kolečko vložíme 1 lžičku náplně. Druhou polovičkou těsta přeložíme přes kolečka a utěsníme tak, aby nám náplň nevytékala. Potom kolečka kulatým tvořítkem vyřízneme, patřičně zmáčkneme a uzavřeme. Opatrně vložíme do vařící polévky a necháme „táhnout“, až taštičky vyplavou. Nakonec přidáme nakrájený pórek a sekanou petrželovou nať. Podáváme v polévkové míse.