JAPONSKO
1 ½ l hovězího vývaru, 100 g vepřového masa z bůčku, 200 g hovězího masa předního, 2 vejce, 1 lžička mletého zázvoru, špetka muškátového květu, špetka soli, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce škrobu, 100 g rýžových nudlí, 2 pórky, 1 mrkev, špetka Glutasolu a zelená petrželová nať na zdobení.
Umleté maso dáme do mísy, přidáme koření, víno, sojovou omáčku, sůl, Glutasol, vejce a škrob. Dobře promícháme. Mezitím dáme vařit vývar a do něho zaváříme malé masové kuličky, které Japonci tvoří tak, že do levé ruky vezmou kousek mleté směsi, zmáčknou ho, až se vytlačí z dlaně kousek masa a palcem druhé ruky ho vhodní do vývaru. My budeme knedlíčky vykrajovat kávovou lžičkou, vhodíme do vývaru, povaříme a pěnu sebereme. Přidáme ozdobným nožem na plátky nakrájenou mrkev a drobně nakrájený pórek. Mezitím uvaříme zvlášť rýžové nudle, které po uvaření propláchneme ve studené vodě, přecedíme, přesekáme a dáme do polévkové mísy jako vložku. Vývar dochutíme sojovou omáčkou, vínem a Glutasolem. Zdobíme přesekanou zelenou petrželovou natí.