Na našem trhu se zřídka objevuje anglická, francouzská, sovětská nebo čínská hořčice v prášku. Připravuje se tímto způsobem: do porcelánové misky nasypeme potřebné množství práškové hořčice, zalijeme vlažnou vodou a mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká kašička. Dochutíme špetkou soli a lžičkou oleje. Používáme na studené předkrmy nebo k masům. Lze ji nahradit ostřejší hořčicí francouzskou.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se