ČÍNA
Palačinky: 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce máčeného škrobu, špetka soli, voda podle potřeby, 2 lžíce oleje.
Náplň: 400 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny, 100 g jater, 100 g šunky, 2 vejce, špetka soli, ¼ lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička mletého koření kari, ¼ lžičky mletého pepře, špetka Glutasolu.
Na ozdobu: 1 hlávkový salát.
Z hladké mouky, vajec, škrobu a vody umícháme řídké těstíčko. Na větší pánvi rozpustíme olej a z těstíčka upečeme 2 až 3 velmi slabé palačinky. Opékáme je mírně jen po jedné straně a neotáčíme je. Po upečení je necháme vychladnout. Mezitím si uděláme náplň. Umleté vepřové maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, mleté koření kari a Glutasol. Dobře promícháme a po částech rozetřeme na opečenou stranu připravených palačinek, přidáme na delší nudle rozkrájenou šunku, slaninu a ovařená játra. Potom palačinky pevně srolujeme a položíme do utěrky, zavineme a utěrku patřičně utáhneme. Dáme na pařák do hrnce a vaříme v páře podle velikosti rolády 60 až 80 minut. Po uvaření roládu vyjmeme a necháme vystydnout. Před podáváním krájíme na jednotlivé plátky a zdobíme hlávkovým salátem.