JAPONSKO
600 g roštěnce, 2 vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, sůl, po špetce Glutasolu a cukru, 2 pórky, 5 větších žampionů, 2 oloupané kedlubny, ½ čerstvé salátové okurky, zelená petrželová nať a 3 lžíce oleje.
Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, sůl, špetka Glutasolu, 2 lžíce hovězího vývaru a špetka mletého zázvoru.
Roštěnec nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do mísy, osolíme, přidáme vejce, máčený škrob, víno, Glutasol a cukr, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. Odleželé plátky masa prudce opečeme na rozpáleném oleji, přidáme drobně nakrájený pórek, oloupané a na kostičky nakrájené kedlubny, okurky a plátky žampionů, podusíme asi 3 minuty a zalijeme zálivem. Podáváme ihned na předehřáté míse. Vhodná příloha je rýže.